• 1 sep 2024
  • Toppnyhet

image: Stor SM-helg

SM-guld till Göran, Sanna 6:a, Lennart 7:a

SOK Viljan är representerade i helgens SM-tävlingar på olika håll i landet. SM långdistans avgörs i Trosa/Nyköping med kval lördag och final söndag. Theo Lövdahl är vår ende deltagare där. På ungdoms-SM i Härnösand springer man sprint fredag, lång lördag och stafett söndag. Viljanlöpare på startlinjen är Ester Löfqvist, Sanna Grendelmeier och Vilgot Tyrberg. Slutligen sex löpare på veteran-SM i Östhammar/Öregrund med sprint fredag, medel lördag och lång söndag.

USM sprint:

Sanna Grendelmeier kom in som fin sexa i D15, en och en halv minut efter segrarinnan. Ester Löfqvist blev 16:e i samma klass och Vilgot Tyrberg 19:e i H16 endast 1 min och 3 sekunder efter segraren.
Resultat i Eventor

Veteran-SM sprint:

Göran Svenson slog till med sitt andra SM-guld i sprint i H70. Det blev en segermarginal på 27 sekunder efter 12 minuters löpning. Lennart Kalén blev sjua i samma klass. Hans Svenson blev fyra i H75, nio sekunder från pallen. Vidare Ineke Grendelmeier 8:a i D50 och Peter Grendelmeier 17:e i H50. Marit Grendelmeier vann Orange 1,5.

SM lång kval:

Theo Lövdahl blev 17:e i H20 heat B, vilket var knappt två minuter från en plats i A-finalen.

USM lång:

Sanna och Ester hade en hård intern kamp som Sanna vann med 25 sekunder och det blev placering 29 och 30. Vilgot blev 37:a i H 16 som är en tuff klass med täta sekundstrider.

Veteran-SM medel:

Ineke fick bästa placeringen, 28:a, medan Hasse blev 40:e, Lennart 52:a och Peter 54:a. Marit vann på nytt, denna gång Blå 3 km.

SM lång final:

Theo gjorde ett riktigt bra lopp i söndagens H20 B-final. Det blev en klar seger med nästan en minuts marginal.

USM stafett:

Sanna sprang i Småland lag 1 som gjorde det riktigt bra och blev trea i mål. Sanna sprang sträcka 3 och plockade från femma till trea. Ester sprang i Småland lag 2 som blev delad 26:a. Ester plockade från 43:a till 28:a på sträcka 3. Vilgot sprang sträcka 4 i Småland lag 5 och plockade 12 placeringar på sin sträcka vilket ledde till att laget slutade på 57:e plats.

Veteran-SM lång:

Lennart avslutade starkt med en 7:e-plats i långdistans i H70. Likaså Hasse som blev 12:a i H75. Vidare Ineke 28:a och Peter 42:a. Marit blev trea i Blå 3 km.