• 9 aug 2024
  • Toppnyhet

image: Veteran-VM i Åbo

Erik 16:e i långdistansfinalen

Åbo i Finland är värd för den 35:e upplagan av veteran-VM. Lördagens sprintkval på Paavo Nurmi stadion innebar en tredjeplats för Göran Svenson i H70 heat 2 och därmed vidare till A-final på söndagen. Tord Hultberg blev 23:a i H45 heat 2  och springer också A-final. Ulla Nilsson blev 44:a i D80 som bara hade ett heat samt Roland Nilsson 52:a i H75 heat 4.

I söndagens A-final blev det en 25:e-plats för Göran och 48:e för Tord. Ulla slutade 6:a i B-finalen och Roland 42:a i C-final.

Kval till skogsdistanserna avgjordes på tisdagen i ""oskarshamnsterräng" på ganska tuffa banor. Åsa Bergfors gick till A-final i medeldistans efter en 9:e-plats i D55 heat 2, liksom Erik Lennartsson med 15:e plats i H40 heat 1. Göran knep sista platsen till A-final genom en 16:e-plats i H70 heat 4. Även Tord till A-final som 22:a i H45 heat 3. Ulla blev 43:a i D80 och Roland 45:a i H75 heat 1.

Finalen i medeldistans avgjordes i bättre terräng med öppnare skog och mer berghällar. Våra löpare i A-finalerna tog några skapliga placeringar på övre halvan och därmed fortsatt plats i A-finalen även i fredagens långdistans. Erik blev 18:e man i H40 sju minuter efter segraren. Tord blev 24:a i H45 och var knappt nio minuter efter medan Göran på en 29:e-plats i H70 hade drygt åtta minuter upp till segraren. Åsa blev 70:e i D55 A-final. Ulla blev 19:e i D80 B-final och Roland 22:a i H75 C-final.

WMOC avslutades på fredagen i tuff kustterräng med långdistans med rejäla långsträckor. Åsa gjorde ett riktigt bra lopp och tog andraplatsen i D55 B-final. Erik kom in som 16:e i H40 A-final och Tord 30:e i H45 A-final. Göran blev 59:a i H70 A-final, Ulla 13:e i D80 B-final och Roland 37:a i H75 C-final.

Resultat och online finns på WMOC:s hemsida.